www.gyarmax.hu

 

 

Partnereink


 

Területfoglalási engedély ügyintézés

KÖZTERÜLET HASZNÁLATA

A közterület használata (ismertebb nevén: közterület foglalás) alapvető szabályozását tartalmazó rendelet száma:17/2013. (V.30.) 

FONTOS TUDNIVALÓK A KÖZTERÜLET HASZNÁLATÁRÓL!

A végrehajtott ellenőrzések eddigi legfontosabb tapasztalata az, hogy a közterület használatára vonatkozó kérelmek beadói nincsenek tisztában az alábbiakkal:
 
- A beadott kérvény még nem engedély!
Jogszerűen csak akkor használható a közterület, ha a helyszínen a közterület használója be tudja mutatni az engedélyező határozatot!

- Az engedélyező határozat megkapásának feltétele a személyes (meghatalmazott általi) átvétel a használatba-vételi díj befizetésének igazolásával együtt!
- A közterület használatára vonatkozó kérelmet a tervezett használat előtt minimum 10 (önkormányzatonként eltérő lehet) nappal kell benyújtani!
- Visszamenőleges dátummal nem adható be kérelem.
- A kérelemhez mellékelni kell a pontos helyszínt ábrázoló vázlatot!
- Az egy napnál nem hosszabb időtartamra beadott konténer elhelyezésére vonatkozó kérelemre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint minden más esetre!
- A kérelmek kitöltésénél a konténer esetében nem négyzetmétert, hanem a használni kívánt konténerek darabszámát kell beírni. Célszerű az elérhetőséget (telefon, e-mail) ráírni a kérelemre. Szerepeljen rajta a: Közterület foglalás célja,
Közterület foglalás helyszíne, Elfoglalni kívánt közterület mérete, Közterület foglalás kért időtartama (tól - ig).

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály Közterület Használati Osztály: a közterületek használatának ügyintézői kerületenként megtekinthetők:
http://vallalkozas.budapest.hu/lapok/KPusX.html

 

vissza

 Készítette: Sikeres honlapkészítés, egyedi garanciákkal. Webrakéta Kft.